Važan update za video aplikacije

Novi update donosi preko 150 poboljšanja za: Premiere Pro, After Effects, SpeedGrade, Prelude, Media Encoder, Story a predstavljena je i potpuno nova iPad aplikacija Prelude Live Logger. Najbitnija poboljšanja su:

Premiere Pro/SpeedGrade Direct Link integrated color pipeline

Sada možete otvoriti svoje Premiere Pro projekte u SpeedGrade-u, obaviti kolorne i tonske korekcije, a potom vratiti projekat u Premiere Pro i nastaviti sa video editovanjem a da pri tom vidite sve efekte, korekcije i gradiranje boja koje ste obavili u SpeedGrade-u.

Podrška za 4k i veće rezolucije

Pod 4K rezolucijama se podrazumevaju rezolucije od 3840 × 2160, pa do 4096 × 3112. Ove rezolucije su danas postale uobičajene, pa ovaj update donosi značajna poboljšanja u radu. Tu je još i podrška za najnovije kamera formate kao što su: CinemaDNG, RED Dragon, Sony F65, AVC Long GOP/XAVC Long GOP, AVC Ultra i druge.

Novi alati za maskiranje

Novi Mask Tracker u After Effects-u, eliminiše ili barem znatno umanjuje potrebu za zamornim ručnim doterivanjem maski, i tako znatno ubrzava rad sa efektima u kompoziciji.
U SpeedGrade-u sada postoji podrška za višestruku primenu grade maski.

Efikasniji rad u realnom vremenu u Premiere Pro-u

Interfejs aplikacije je sada preuređen, pa sada možete u realnom vremenu, tokom playback-a pratiti ključne podatke kao što su vremenski kodovi i ugao kamera. Sada postoji podrška za titlove za .mfx format, konverzija u CEA – 708 standard i audio monitoring koji omogućava da se višekanalni audio zapis izmiksuje u stereo .

Efikasniji rad u Prelude aplikaciji

Sada postoji podrška za GoPro mere i metapodatke, kao i mogućnost da se izvoze klipovi i njihovi delovi, kao i grubo obradjen materijal sa Project Panela. Sada može da se odštampa marker lista da bi mogla biti analizirana.

Prelude Live Logger

U pitanjuje nova iPad aplikacija. U njoj možete praviti zabeleške dok drugi ljudi iz vašeg tima snimaju, a na kraju sve to spojiti u Prelude, da bi kasnije zajedno mogli da se edituju i idu u postprodukciju.

Poboljšano povećanje rezolucije u After Effects

Sada  je moguće sačuvati detalje i oštrinu, a pri tom smanjiti šum i druge probleme dok se u postprodukciji materijal obrađuje za prikazivanje u većoj rezoluciji (HD, 2K do 4K).

Lakše planiranje u Adobe Story

Dodata je podrška za nove formate (import i export), set liste, karakter liste i tag liste, kao i još neki dodaci.

Optimizacija performansi

Warp Stabilizer VFX koji omogućava anuliranje drhtanja , cimanja, i drugih nevoljnih pokreta kamerom i na taj način potpuno umiruje snimak, sada podržava multithread paralel procesing u After Effects. I Premiere Pro Warp Stabilizer je takođe značajno unapređen. I 3D Camera tracker u After Effects takođe sada podržava ovu paralelnu obradu sa više procesora, i iz tog razloga brže radi nego pre. Poboljšan je 3D raytrace rendering, što ubrzava rad sa 3D tekstom i 3D krivama. OpenGL akceleracija sada radi na svim Intelovim HD grafičkim procesorima (GPU). Media Encoder sada renderuje koristeći GPU, što znatno ubrzava rad jer se rasterećuje procesor koji sada može da obavlja druge zadatke.

Poboljšan rad sa fajlovima

Novi Media Browser u After Effects-u omogućava lakše pronalaženje fajlova, a u Premiere Pro je poboljšano pronalaženje i linkovanje fajlova, npr. kada proxy fajlovi treba da se linkuju sa originalnim fajlovima. Media Encoder sada omogućava automatizaciju nekih novih operacija pri eksportu videa, npr. ubacivanje vodenog žiga, timecode – a i LUT (Look UP Tables).

Adobe Kreativni Oblak za video profesionalce

About Branko Jovanovic

Adobe Certified Expert i Adobe Certified Instructor za: Photoshop, Illustrator, InDesign, Fireworks, Dreamweaver, Contribute i Flash. Zaljubljenik u multimediju uopšte.

Category(s): 3D, After Effects, Kreativni Oblak (Creative Cloud), Premiere, Video alati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Popunite prazno polje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.