Adobe programi na srpskom?

Da li bi voleli da možete da koristite Adobe programe na srpskom?

Iako su Adobe programi popularni kod nas podjednako kao u svetu, opšte poznata stvar je da se ovde malo ko odlučuje da kupi legalnu verziju. Sudeći po tome, teško da će njihovi programi ikad biti prevedeni na naš jezik.

Postoji mogućnost da se to desi, uz našu pomoć.

Adobe Translation Center je servis uz pomoć koga korisnici mogu da učestvuju u prevođenju interfejsa. Možete da se registrujete i prijavite za prevod interfejsa na naš jezik.

Adobe-Translation-Center

Ako se prijavi dovoljno ljudi, oni će pokrenuti projekat prevođenja na naš jezik (obezbediće infrastrukturu i angažovaće profesionalnog prevodioca). Svako od učesnika tada može da predloži prevod za svaku reč/frazu koja se pojavljuje u interfejsu a ostali učesnici projekta mogu da potvrde taj predlog ili predlože drugi. Na kraju, profesionalni prevodilac koga angažuje Adobe to odobrava ili vraća na doradu. Kada sve bude završeno, prevod će biti ugrađen u aplikaciju.

Za Edge Inspect i Brackets, recimo, u pitanju je svega 300-400 reči/fraza, dok za Ps treba prevesti preko 30.000 reči.

Da li ovo zaista funkcioniše?

Ako pogledate malo po sajtu videćete da Francuzi, Holanđani, Kinezi, Japanci, itd. već uveliko prevode aplikacije na svoj jezik. Ako se prijavi dovoljno nas, možemo polako da počnemo sa prevodima na naš jezik. Nema nikakvih rokova, niti žurbe. Kada bi svaki korisnik Photoshop-a preveo samo jednu reč ili frazu, vrlo brzo bi dobili ovaj program na našem jeziku.

Nadam se da će ovo okončati pitanja tipa: „Zašto na spisku jezika nema srpskog?“ Smilie: ;)

Adobe-Software-Translation

About Branko Jovanovic

Adobe Certified Expert i Adobe Certified Instructor za: Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver i Animate (bivši Flash), kao i za neke sada već ugašene programe. Zaljubljenik u multimediju uopšte.

Category(s): Kreativni Oblak (Creative Cloud), Lokalizacija za naše tržište
Tags: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Popunite prazno polje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.