Odlična unapređenja u Edge Reflow

Edge Reflow(Rf) je program koji služi da dizajnirate responsive teme (sajtove). U update-u koji je danas predstavljen, značajno je unapređena integracija sa Photoshop-om.

Najbitnije unapređenje je da kada u Rf uvučete .psd fajl, Rf će prepoznati fontove i boje i prebaciti ih u web ekvivalente. To znači da ne morate tekst više da kopirate iz Ps-a i da ga ponovo podešavate, on će u Rf fajlu biti standardni HTML tekst koji možete menjati. Takođe, Rf će prepoznati slike i druge grafičke objekte koje će pozicionirati kao što su u originalnom fajlu. Znači, kada uvučete .psd, Reflow će pokušati da napravi identičnu verziju HTML strane, što je poznato i kao PSD > HTML konverzija. Naravno, dešava se da ponegde nešto ne pozicionira dobro, pogotovo kod komplikovanih layout-a, ali gomilu posla će odraditi dobro. Nama ostaje samo da doradimo nešto, ako treba, i „dotegnemo“ layout.

Prvi utisak je da sve radi prilično dobro, mada mislim da će ova komanda biti još dorađivana u narednim update-ima. Ali, najveći deo posla je, definitivno, urađen. Već sad ovo može da vam uštedi mnogo vremena, truda i živaca. Jer, ruku na srce, kopiranje layout-a urađenog u Ps-u je zaista smarajući deo posla. Ili bolje da kažem, bio je smarajući deo posla. Smilie: :)

Design the responsive web sites

About Branko Jovanovic

Adobe Certified Expert i Adobe Certified Instructor za: Photoshop, Illustrator, InDesign, Fireworks, Dreamweaver, Contribute i Flash. Zaljubljenik u multimediju uopšte.

Category(s): Edge alati, web dizajn
Tags: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Popunite prazno polje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.