Update za Adobe Muse

13. novembra je objavljen novi update za Adobe Muse sa nekim vrlo bitnim novim opcijama. Najbitnije novine su:

Sada dizajneri mogu da pristupe Adobe Muse Exchange prostoru odakle mogu da preuzmu preko 100 grafičkih elemenata koji su do sada napravili članovi Muse zajednice. Tu možete naći: templejte, alate za izradu prototipa, interaktivne vidžete, itd.

Novi User Library panel služi da u njemu možete da sačuvate svoje grafičke elemente (ikonice, dugmiće, zaglavlja i podnožja, stilove, gridove, itd.). Svoje elemente možete snimiti kao zaseban .mulib fajl i podeliti ih sa svojim saradnicima i drugim dizajnerima.

Povezivanje vašeg sajta sa socijalnim mrežama od sada će biti veoma lako. U Widget Library je ubačena nova grupa vidžeta za sve popularne socijale mreže. Tu su: Facebook Comments, Facebook Follow, Facebook Like, LinkedIn, Muse Badge, Pinterest, Twitter Follow i Twitter Tweet koje na stranice ubacijete jednostavnim prevlačenjem. Sem ovih, tu su još i vidžeti za Google Mape, Paypal, Vimeo Video i YouTube Video. Svaki od vidžeta je moguće podesiti u Options panelu.

Predstavljena je i nova vrsta vidžeta, .mucow (Muse Configurable Options Widget) uz pomoć korisnik može da definiše custom vidžete za svoje potrebe u formatu XML fajla.

Scroll Effects panel je unapređen. Dodate su opcije da primenite providnost i pojavljivanje/nestajanje, objektima u skrolu, kao i da dodate skrol efekte Adobe Edge animacijama i slideshow-ovima.

Slideshow sada može da se poveća preko celog ekrana i da se prilagodi veličini ekrana, bilo da je u pitanju desktop računar ili mobilni displej. Takođe, možete ga podesiti da izgleda kao LightBox galerija.

Button Widget koji će olakšati pravljenje dugmića na sajtu zbog toga što omogućava da svim dugmićima koji isto izgledaju menjate karakteristike na par klikova, bez potrebe da menjate svako dugme pojedinačno.

Tabbed Panel vidžet i Accordion vidžet sada se mogu rotirati po želji.
Automatska konverzija .png u .jpg. To se odnosi na .png-ove koji u sebi ne sadrže transparenciju. U praksi se pokazalo da .jpg, u većini slučajeva, daje osetno manje fajlove nego .png, a da pri tome, grafika biva degradirana neprimetno ili jedva primetno. Ova opcija će omogućiti da vaše stranice budu lakše i da se brže učitavaju.

Dodata je opcija da se browser usmeri na mobilnu verziju sajta ako je ima. Takođe, opcija može da bude isključena ako mobilna verzija sajta ne postoji.

Edge alati, web design decoded

About Branko Jovanovic

Adobe Certified Expert i Adobe Certified Instructor za: Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver i Animate (bivši Flash), kao i za neke sada već ugašene programe. Zaljubljenik u multimediju uopšte.

Category(s): Edge alati, web dizajn
Tags: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Popunite prazno polje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.